26.02.2009 г., 20:26 ч.

Приятел 

  Поезия » Друга
648 0 3


Да намериш перла в морето,

да се протегнеш, за да докоснеш небето,

е по лесно от това

да намериш истински приятел.

 

Да склониш глава на приятелско рамо.

Да споделиш тъга,

когато опора в живота ти няма.

Да посветиш звезда на него, когато го няма.

 

Да се чувстваш като дете, когато сте двама.

Да го боли, когато кърви в сърцето ми рана.

Да крещи, когато гласа ми го няма.

Да ме прегърне, когато пак сама остана.

 

Истински приятел да изгубиш

е като да изгубиш вяра,

а изгубиш ли вяра,

значи сам си слагаш края.

Поставяш края на нещо красиво

и започваш да страдаш със пълна сила.

 

Затова дори когато виждаш края,

не навеждай глава,

започни отначало

и повярвай в красивите неща.

© Ирена Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??