3.10.2013 г., 22:19 ч.

Приятел 

  Поезия
779 0 1

Приятел е този, който остава,
когато всички си тръгват от теб.
Приятел е онзи, който ти дава
своята кръв, свойта гордост и чест!

Предлага ти рамо, обич, надежда
и вяра - без нищо да иска за тях!
В душата ти жарка, с усмивка поглежда,
лекува с добро - горест, болка и страх!

Дори и далече, той е винаги с тебе!
В сърцето си носи твойто вярно сърце!
И мигом пристига щом е потребен - 
да хване твоите зовящи ръце!

Приятел е този, който обичаш
и даваш за него кръвта и честта!
Приятел е онзи, в който се вричаш -
потъпкваш за него дори гордостта!

С устни изричаш думата свята -
като клетва, обет за орисия добра!
Да имаш приятел и да бъдеш приятел
е скъп дар - душата намира душа!

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??