28.03.2024 г., 7:58 ч.

Приятел един 

  Поезия
66 1 0

Да знаеш кога му позвъниш след полунощ в един

да се отзове и той е само един

"Темная ночь, только пули свистят по степи
Только ветер гудит в проводах, тускло звезды мерцают"

и знаеш той ще е там..

 

Никога не сме се чувствали длъжни един на друг

всичко заемано връщаме си

и прощаваме си винаги

?Верю в тебя, в дорогую подругу мою
Эта вера от пули меня темной ночью хранила...

 

 

Седемдесет да ги направя, зидам му чешма от камък

с изглед на запад 

...Смерть не страшна, с ней встречались не раз мы в степи
Вот и теперь надо мною она кружится...

Приятел, Крум, един

 

 

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??