Приятел аз си имам
романтичен е и мил.
Той е весел и засмян
колкото цял водевил.
И много нежно реди
стихове за… любовта:
от всяка дума си личи
в него че живее обичта.
Друг приятел си имам
чаровник знам е голям,
той, сериозен и засмян
носи във себе си плам.
Музиката му опиянява
и понасяш се в безкрая,
все тъжен е и съжалява,
но за какво и аз не зная.
Пък третия ми приятел
няма равен в шегите си,
но защо ли, все се питам
не споделя и мечтите си?
Синевата му е безкрайна,
има място там за всички,
примамва и издава тайна:
дъги, цветя, мили птички.
Кажете, мога ли спокойна,
невинна да съм покрай тях,
нежна обич, музика омайна
и непрекъснат искрен смях.
Мога, ще ви кажа аз защо:
имам си един приятел друг,
„накриво” да не стъпя лошо
пази ме - най-милия съпруг.
© Анета Саманлиева Всички права запазени
Поздрав и усмивка за вас.