19.06.2007 г., 1:02 ч.

Приятелите все още съществуват.. 

  Поезия
795 0 4
Приятелите все още съществуват... макар и малко истински да бъдат те...

Приятел в нужда се познава,
но понякога със това се злоупотребява...
Дали със всички прекалено сме добри,
или сме техните чадъри във дъждовни, мрачни дни?

Заобиколени сме от неблагодарни хора,
търсещи те само в момент да бъдеш нужната опора...
Ти и твоята добра душа, отзовавате се на мига,
но замислял ли си се дали заслужено е или не ?

Противоречия започват в теб да спорят -
сякаш две души различни в теб,
една през друга спорят...
... коя от тях ли ще спечели битката словесна ?

За миг се замисли, не би ли искал да помогнеш ти?
Отговорът на въпроса прост е - да!
Каквото и да са ти причинили, на теб и душата ти ранима,
нима няма да си кажеш това отдавна отмина?

Спомни си - и ти си имал тежки, мрачни периоди,
нуждаел си се от подкрепа и все някой,
един, едничък - за теб е бил утеха, мила!
И нека доброто все да тържествува!

НЕКА ЗЛОТО НИКОГА НЕ ПОБЕЖДАВА -
ЗАТУЙ ПОМНИ - ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА!!!
                              19.06.07г

© Васко Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Идеята наистина е хубава!
    Тука си се справил най-добре, Васко!
    Поздрави и от мен!
  • Добре дошъл , Васко и от мен!Пиши , момче! И чети! Пиша ти шестица за хубавата идея!
  • Добре дошъл, Васко!
    Добра идея, само реализацията има нужда от дооформяне, но...
    Дерзай, успех и... поздрави от мен!
  • Все още съм начинаещ..
Предложения
: ??:??