14.03.2012 г., 23:30 ч.

Приятелката, бледата луна 

  Поезия
1020 0 13

Тази бледа луна, дето гледа отгоре,

се преструва на някаква скромна девица.

Иска нещо да каже и уж ми говори,

а мълчи срамежливо и трепка с ресници.

 

И защо ли не мога докрай да ù вярвам?

Та нали я познавам - тя е стара клюкарка.

Колко пъти наднича, когато не трябва,

в колко тайни моменти е светила ярко.

 

Но когато пресъхват смехът и сълзите

и се давя в море от тъги полудели,

само с нея объркани мисли разплитам

и безсъници само пред нея споделям.

 

Тя мълчи и през рамото плахо наднича,

аз си дращя по листа и стихчета пиша

и приличаме двете на стари момичета -

цяла нощ си мечтаем и тихо въздишаме.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??