От векове съперничат си двете
коя е по-добра във занаята.
Да ги познавате, не се молете,
това са те: Смъртта и Самотата.
Поредна среща: ноктите си вплели,
с нови сили зародили спора,
с тежка дума двете се заклели
коя ще погне повечето хора.
След десет дена срещнали се тайно
списъците черни да сравняват,
но Съдбата появила се случайно
и двете с ласки почнали да я даряват.
Кажи, приятелко, щом тъй си веща,
човешкия живот познаваш ти прекрасно,
коя ранглистата повежда,
позиция кажи, но безпристрастно!
Съдбата рекла: "Спора прекратете,
от хорската жал по равно сте взели!"
С усмивка широка сдобрили се двете
и по пътя вечен ръка за ръка поели.
© Борислава Найденова Всички права запазени