18.06.2008 г., 22:46 ч.

Приятелство 

  Поезия
563 1 2

Приятелството трудно се печели

и много лесно се руши.

Приятел ли си - ще намериш

и ти приятели добри.

Една лъжа, една измама

го хвърля право в пропастта.

Погледнеш ли го със коварност,

ще скъсаш в него верността.

Не го ранявай с думи тежки.

От думи ще го заболи.

Прощавай няколкото грешки,

усмихвай се и през сълзи.

Една ръка ако протегнеш

във миг отчаян и студен,

ще помни винаги от тебе,

ще стопли после твоя ден.

Не обещавай с думи тежки

невъзможните неща.

Приятелството иска нещо

запомнено във вечността.

Една услуга, дума мила

и прегръдка след това

ще му напомня колко сила

има с тебе във света.

Не утешавай съвестта си

"Ще се оправи и без мен".

А помисли, че утре също

и ти ще бъдеш наранен.

Ще имаш нужда от утеха,

от близък, истински човек.

Тогава той ще те подсети,

че имаш него в този ден.

Линията необятна

между омраза и любов

понякога е толкова повратна,

че остава и до гроб.

Тя е тънка и значима.

Прекрачиш ли я - забрави!

Приятелството е взаимно.

Поотделно не върви!

 

© Гергана Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??