28.08.2009 г., 11:22 ч.

Приятелю 

  Поезия
746 1 2

Една добра звезда по пътя ми се рее.
Приятелю до мен, не чуваш ли, тя пее.
И светлината ù превръща се в радост.
Приятелю, това е мойта младост.
Ела и озари забравените думи,
нестихнали реки, несбъднати лагуни, 
отворени очи и парещи надежди.
Приятелю до мен, ах, младост нежна!


Ще бродя с теб, моя любов,
ще търся стих и полет нов.
Една звезда в мен заблестя, 
една любов в мен се роди,
че младостта, приятелю, това си ти.

© Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това стихотворение ми напомня за мен самия, по ритъма и римите, но е много вълнуващо да разбера, че и друг усеща поезията толкова близка...
  • Красиво!!!!
Предложения
: ??:??