24.02.2021 г., 6:12 ч.

Приз за поддържаща роля 

  Поезия » Любовна
887 8 17

Пееше пясъкът. Ти ли догони ме?

Нашият дъх нарисува кубе.

Пак прожектира в душата ми споменът

снимки от цъфнало лятно небе.

 

Как омагьосваха с тайна внушителност

звездните глътки, които отпих.

Седнала в скута ти, с плаха решителност

аз на сърцето си устните впих.

 

Помня – събличаше ласки дантелени

с женска отдаденост всяка вълнá.

Чувствата свои морето застели ни.

А Персеидите ярки зърна

 

от броеницата юлска закичиха

на тъмносиния нощен ревер.

Тръгна си, без да прошепнеш "Обичам те!",

с приз за поддържаща роля – Аскеер.

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??