15.02.2009 г., 21:11 ч.

Признание 

  Поезия » Любовна
685 0 6
Дълго скитах се самотен по света, 
по прашни друми и пътеки… 
Пред твоя праг ме срещна есента 
и там усетих стъпките ти леки. 

Поседнал бях, след дълъг ден, 
на пейката, ухаеща на бор през май
–  
дочух тук трелите към мен: 
- Дали ще пиеш чай? 

На масичка под бялата бреза, 
отпих от чая, чакал мен – 
така съдбата на шега ни сбра 
и светлина изпълни моят ден! 

И днес отново нещо пак трепти- 
дълбоко в мен сълза се стича, 
и пак сърцето ми шепти: 
- Толкоз много те обичам! 

© ШЕМЕТ Тарантупски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??