3.03.2012 г., 20:40 ч.

Признание 

  Поезия
639 0 1

Поглеждаш по-отблизо; виждаш ли

най-грозното, до вчера замаскирано?

Затваряш си очите и боли

от всичките усмивки разгримирани.

 

Тежи ти във гърдите; чуваш ли

страха от думи, тайно премълчани?

На "въпреки" говорят и кънти

шумът на мисли, вътре в теб скатани.

 

На тъмно си и истината спи.

Не я събуждаш - може да заплаче.

Виновна съвест в мрака пак блести

и сочи с пръст въжето на палача.

 

Затваряш си сърцето, но уви -

отричането само се присмива.

Признай греха, навярно ще горчи,

но после ще си малко по-красива...

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??