10.06.2010 г., 16:54 ч.

Призрак на моя призрак 

  Поезия » Любовна
620 0 1

Губиш се и пак се появяваш.

Гледаш ме с невиждащи очи

и бавно зад мен се прокрадваш

да триеш солените ми сълзи.

 

Не можеш - въпреки че искаш -

и напразно протягаш своята ръка.

Безплътен - тялото ми да притискаш,

не заблуждавай се в тази лъжа.

 

Живей  в своя свят, не идвай в моя.

Остави ме с моята тъга.

Отдай се на мрака и покоя

там, във вечните поля.

 

Слаб съм сега, но ще е до време,

отново ще изправя своята глава.

Тогава, и да тичаш ти след мене,

аз по своя път ще си вървя.

 

Съдбата мъдро е отредила -

тъга и радост за ръка да вървят.

Не мисли, че при мене е сгрешила,

просто греховете ми още ще кървят.

 

Отивай си. Не ме измъчвай.

Аз си имам своята борба.

Спаси себе си. Не се облъчвай,

с лъчите на човешка суета.

 

                       23.12.2000 г.

© Райко Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??