18.06.2023 г., 11:49 ч.

Процеси 

  Поезия
309 0 0

Процеси

 

Щастието голямо вълнуващо с емоции, мисли, гледки, със сила наситено е.

Състояние е това рядко и върхово.

Но как се стига до един висок планински връх?

Във времето със труд и подготовка.

 

Търпението, действия разнообразни, непредвидими често - само те помощници са тук.

На алпиниста, планинар и странник тоз.

Тежко е, лошо е - какво да правя.

Нужното прави и смятай лошото това за хубаво.

 

Космодемянская Зоя, тръгнала да пали къщите, плевните селски в ужасния зимен студ.

Защо? На войната указанията такива са.

Процес е войната тази, неизбежен процес.

И човекът-воин този - частичка малка е от него.

 

"Не е нужно нищо да се прави, лошо е това."

Но войнът този да изпълнява трябва.

Предначертан е пътят негов.

И пътят негов през смъртта минава.

 

"Да се мине леко без това, не може ли?"

Може, но не е пътят на "Зоя" такъв.

Затова в процеса-играта когато намираш се, избор нямаш голям.

Или си войн храбър, или си човек обикновен!

 

Щастието външно положително, сегашно за неизпълняващия на процеса повеленията - предателство е.

Казваш - лошо е, и отговорът е: това съдбовно лошо да се приеме трябва.

За да имаш път славен.

В процеса един трансформации има.

Несигурност и дискомфорт.

 

Тревожните ветрове да те духат трябва!

Студ се налага да се претърпи.

През смъртта и ада да се мине.

Замисълът велик на процеса изисква го!

 

Храносмилането например какво е?

Процес, война, труд на организма.

Ял си сладко и с желание, а там, в храните тез и отрови има.

Организмът да ги изведе навън налага се.

 

А задачата твоя е да претърпиш.

Времето на процеса тоз ще изтече.

Ще жънеш ти тогава резултата.

Ще ти просветне малко или плюс.

 

Леко ще ти стане, до щастието ще се приближиш.

Какво е нужно тук - уважение към процеса.

И търпение, на неизбежността приемане.

В съдбата опора и утеха да намериш!

На нея да се подчиниш.

 

А по друг начин не може ли?

Може всекак - изборът е твой.

Но в сметка крайна или си с Път, и в съдбовния процес.

Или без път, светлина и величие!

 

Човеците-гои с път живеят и с процес.

Боговете процесите знаят и владеят.

Спокойният дух с опора на съдбата се поражда.

И духът велик с търпението на времето, което процеса съпровожда!

 

На гоите, героите и боговете слава!

На онези, които на процеса подчиняват се.

Велес времето издържа, направлява, управлява.

Слава на Велес, и на човека буден с него!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??