10.04.2013 г., 8:09 ч.

Прочети небето 

  Поезия » Друга
808 1 13

Това, което не простих
ти го написах на небето.
Светът наоколо е тих,
невидим, разтопен и светъл.

Гася с очите си деня,
за да не може да обичаш,
макар че тази тишина
ще ни направи безразлични.

Но, нищо – нека е така,
избрал съм си да не говоря
и, може би, като мълча
ще пресуша страха от корен.

А в онзи невъзможен ден,
цял осветен от устни слети,
когато пак се влюбиш в мен,
се спри и прочети небето...

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??