17.12.2016 г., 16:47 ч.

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
291 0 0

19/С парите общи от хазната,

капитала се създаде.

Във тайни срещи по страната,

на  своите Андрей раздаде.

Със  куфарчета  за отплата,

той  разпределяше парата.

И по-късно както  разбрах,

ни чакаше терор и страх.

Храните скриха от пазара...

Настана поголовен глад.

Събряха „мутри” най-отзад.

И Свободата се разкара!

Полувековното им зло,

не си отиваше само!

 

 

20/ Живота ни така се срина...

Изкарваха си го на нас.

Тъй бе година след година,

ний нямахме държавна власт.

И „мутрите” страха ни взеха.

От нийде нямахме утеха

Създаден би престъпен клан

И всичко ставаше по план.

Разбойниците напористи,

опитаха да ни внушат,

че е погрешен този път,

щом няма в него комунисти!

И в мътната вода, без съд,

те взеха риби да ловят!

 

 

21/ И със създадените групи,

притиснаха ни със терор,

докато всички се надупим

и не им даваме отпор....

И от всеобщата уплаха,

в дома се всички окопаха.

Тъй с „мутрите да водят спор

и с техния жесток топор.

Решетките не ни спасиха.

И в този хубав божи свят,

ний заживяхме като в Ад.

Врата на всички ни извиха!

Животът ни във тези дни

със турско робство се сравни!

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??