28.01.2017 г., 16:43 ч.

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
419 0 0

72/И тъй, живота продължава...

Заплувах в собствени води...

Но тука в нашата държава,

живота се за суети...

Доволен бях, че съм си в къщи.

Порядките пак бяха същи

и аз се радвах на това,

да чувам родните слова...

И  пак сред близки и сред внуци,

успях в света да продължа.

Напук  но всяка суета,

обух си старите папуци.

Потърсих да се изявя.

И мисля, че ми провървя.

 

 

73/ Бях сложен скоро на „Диана”,

да бдя в покрития басейн,

да бодърствам в  не една смяна,

та лошото да не посмей!

И там със много стари” кримки”,

за спомен си направих снимки.

И служих там една година...

О, бързо времето ми мина.

Но работата не обикнах!

Там влагата не бе за мен

и в кабинета отреден,

със тая работа не свикнах!

Понеже там се разболях

аз договорките си спрях!

 

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??