13.12.2016 г., 14:06 ч.  

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
323 1 0

Продължение


12/Изкарах две олимпиади,
за първите места във спор
Брояхме многото награди -
не бяхме хора в „заден двор”.
На Олимпийските в Атланта,
ний не намерихме таланта,
върха висок да покорим.
Но пък надежда се яви...
и в другата- в две и четвърта,
спечелихме медали два!
...Тогава срещнах аз беда-
Алиса беше пред Смъртта!
И тя едва трапа прескочи,
с "Марсилска треска" на гърба!

 

13 /За Атина мен не ме взеха
О, и добре, че бе така!
Мен тежки грижи ме поеха,
от смърт жена си да спася!
Преди да тръгнем за Атина,
жестока вест през мен премина!
Вестта със меч ме покоси!
И си за скубах аз коси!
Разбрах, жена ми пак, че страда -
акар жесток я порази!
Помогнах и  да се спаси!
Тя просто бе в последна фаза!
„Заразното” я приюти.
И слава Богу я спаси!

/ продължение/

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??