31.10.2017 г., 0:58 ч.

Прогноза 

  Поезия » Пейзажна
575 2 9

Прогнозата е октомврийска. Няма лошо.

Дърветата листа по тротоари ронят.

Жужи говорене, прелива хорски кошер.

Поглъщат тази глъч оголените клони.

 

Две кучета преследват вяло пешеходец.

Току излайват, че дано ги забележи.

Картинката е мила, някак свойски родна.

Обърне ли се, ще започнат да се ежат.

 

Прелитат ниско няколко самотни врани.

И те така – да вдигнат малко шум с крилата.

По пейки старци беловласи са събрани.

Ту политики бистрят, ту кълнат съдбата.

 

Балконите все още ги краси мушкато.

Усмихват се в дворове бели хризантеми.

Разрошва есенния ден прохладен вятър.

Поспира се. Напред, назад ли да поеме.

 

Прогнозата е октомврийска. Няма лошо.

Дъждът с октовмри някога се разминава.

Предзалезно ще му поиска само прошка.

Стъмни ли се, ще плисне тъжен. Както лава.

 

 

 

 

© Ани Монева Всички права запазени

С намигване към Мая, заради дъждовната прогноза. ;)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??