Проклинам те, моя Любов.
Проклинам те вечно да чакаш.
Проклинам те с всички сълзи,
които за тебе изплаках.
Проклинам те с болка и гняв,
проклинам те с песен - изпята,
проклинам те да си хазарт,
да чакаш залог и отплата.
Проклинам те със самота,
да виеш от скръб, без утеха.
Да нямаш олтар и без грях
да лазиш по свойта Голгота.
Проклинам те с онзи мираж
за вярност, за обич и святост.
Проклинам те! Знаеш ли, аз
отдавна не вярвам в Съдбата...
Проклинам те, моя Любов.
Проклинам те вечно да чакаш.
А щом умориш се, до страх,
ще пратя надежда... ти чакай...
© Владимир Йосифов Всички права запазени