22.03.2009 г., 12:27 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
742 1 4

           Пролет

 

Пролетта настъпва плахо,

гони люти студове.

Зимата отстъпва тихо

и топят се снегове.

 

Появяват се в полето

ранни пролетни цветя.

И цъфтят те там, където

се задава Пролетта.

 

Слънцето огрява топло

плодородната Земя.

И расте тревата нежно

по ливади и поля.

 

Във гората примамливо

клоните се кичат с цвят.

Птици нежно и звънливо

трели весело редят.

 

Вече ний сме изморени

от безкрайни студове.

И посрещаме засмени

пролетните ветрове.

 

© Пепа Райчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??