25.01.2008 г., 13:34 ч.

Пролет 

  Поезия
575 0 2
 

ПРОЛЕТ

Сребърен чан пее в гърдите ми -

кръвта затопля всичките пътеки

и не замръзва песента.

Въздухът танцува в съзвездията

лъскави прашинки,

родени от светлината

върху дланта на всеки лист.

 

Сребърен чан пее в гърдите ми -

някой е прерязал вървите,

пленили неговата песен!

 

Сребърни чанове

се люшват в очите ви...

 

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??