20.03.2024 г., 14:01 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
137 8 10

Пролетно бяло отрупва дърветата,
свежо ухае на дъжд и цветя.
Мартенско слънце разбужда цветчетата,
гали земята да никне трева.

 

Птички боричкат се, пърхат сред клоните,
ронят листенца и песен звъни.
Вятърът топъл изпълва просторите,
птици долитат от южни страни.

 

Но е капризно това време мартенско –
слънцето скрива и сняг пак вали...
Пролет, тъй чакана, носеща бъдеще,
с нежност и обич сърцата стоплѝ!

© Райна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??