пролетта
връхлетя
и тъгѝте помèте
пролетта
разцъфтя
като òбично цвете
пролетта
прокънтя
като песен Възкрèсна
и сърца
разтуптя
пролетта Благовèстна
и съгря
с доброта
и в душѝте проблèсна
и разстèли се
тя
като прèлест небесна
пролетта
на светà
пак дивѝ и прехлàсва
...................................................................
пролет е -
красота -
нѝкога не угасва
© Стоян Минев Всички права запазени
Поздрав и хубав ден!