30.04.2019 г., 15:36 ч.

Пролет се задава... 

  Поезия » Пейзажна
229 0 1

 

Пролет се задава...

 

По-рáно се развиделява,

южняк зад облака надзърта,

дали се Пролет не задава,

че ветровете ги не свърта!...

 

Надули вихрени тромпети

въртят от Есента листата,

задават ритъм с кастанети

от клони счупени в гората...

 

За малко ситен дъжд припръсква,

а в капките му светлината –

щом седемцветно се разпръсква

е тъй вълшебна във дъгата..

 

... Снегът объркан се стопява

и в тая цялата загадка –

от нищото се появява:

кокиче със зелена шапка...

 

До него свежи виолетки

листенца стреснато разтърсват –

красиви, палави кокетки

ухание на пролет пръсват...

 

А двойка подранили щъркели

гнездóто старо не намират;

те май че този път са сбъркали

и нов кумин сега си дирят!...

 

... Приятно чувство с настроение

от ветровете ме подѐма –

крила ми дава с намерение

към хоризонта да поѐма...

 

И Гравитацията може

със ветровете да надмогна...

А с дързък стил да разтревожа –

спокойствието и на Бога!...

 

... Алá и в Другите вселени

бих търсил тази, неизменната,

в нюанси смайващо зелени:

подобна Пролет както земната!...

 

18.02.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??