1.04.2012 г., 15:08 ч.

Пролетен дъжд 

  Поезия » Любовна
793 0 17

Как се сипна в безкрая, някак плах и нетраен,

онзи първият, пролетен дъжд…

Като знак за начало, като изгрев във бяло,

като ласка на търсещ ме мъж.

 

И разроши съня ми,

                              и беляза деня ми

с водопадно красиви мечти.

Сивотата съблече и до мокро нарече,

моят път по вода да върви…

 

Плисна в медено менче и в късмет ми се врече,

сякаш лудия свят укроти…

А когато се сгуши под стрехата на суша,

лунен танц се роди…

                               И звезди

 

заваляха сатенено ( даже малко без време).

Аз отново с дъжда заживях,

като спомен от лято,

                               като птица от ято…

И отново смеха ти видях…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??