4.04.2008 г., 11:31 ч.

Пролетен флирт 

  Поезия » Философска
610 0 13
О, пролет - Божия промисъл ли си,
спускаш се дълбоко във душите ни!
Блеснал бисер си, подхранван от сълзи,
свят, прегърнал музика, мечти!
Пламнала любов -  безсмъртна,
като истински поет -  усърдна!
Будещ, пеещ славей си в съня
и на мелницата вятърна - крила!
И с Цицероновско красноречие,
с най-небесни слова наречена!
Винаги желана като Рай
и съдба - обрат на Ада - знай!
Флирт - на Боговете!
И звук от Ангелите!
От години детски песенно звуча,
о, бриз, настигай ме с Божия искра!
И с херувим крилат - на вдъхновение,
на прага на щастието уверена,
влюбена - във Пролетта,
да знаете - това бях, съм, ще бъда - аз!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??