16.04.2010 г., 16:54 ч.

Пролетен романс 

  Поезия
648 0 9

 

 

Настъпва пролет светлосиня

в незнайни пътища до тук.

Най-после зимата замина,

свалила снежния гюрук.

 

 

Подкара пролетният вятър

безкраен, песенен капчук.

С билети гратисни, на чартър

пристигна щъркелът от юг.

 

 

Отпусна фибрите душата

след дълги дни, сковани в студ.

Отплува с облак в небесата

тъгата... Станах вече друг.

 

 

А птици влюбени запяват

за теб пленителен романс

и пъпки в клончетата мамят

разлистен, пролетния шанс.

 

 

Напира право от сърцето

и ритъм нов на този стих

и ляга леко, леко, леко

в картинен, пролетен триптих.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??