13.06.2012 г., 10:40 ч.

Пролетни дни 

  Поезия » Пейзажна
422 0 0

Hамятат вече пъстрите си дрехи 
прехубавите   дни на пролетта...
А към слънцето мечтите ни поеха 
и всички заобичахме света!

Красиво е небето неспокойно.
Приветства ни със птичите крила.
Усмихва ни се слънцето достойно!
Личи си, че е пролетта дошла...

Надеждата след зимата порасна.
Зеленото и синьото се сля!
О, нашата страна е тъй прекрасна,
щом зимните неволи преболя...
     09.04.1951г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??