4.09.2008 г., 7:39 ч.

Пролетница 

  Поезия » Пейзажна
690 0 1
 

Листата шепнат тихо навън,

а ветреца тяхната история разпилява.

На глух се преструва старият пън -

паметта му пак изневерява.

 

Кълн поникна от пустинята суха

и порасна, и разцъфна бързо.

Плода й, натежал от сладост, се пропука

и следващ кълн върза.

 

Облаци небесномеки плуват

в необятните простори на земята.

А вечер звездите неуморно танцуват,

чак докато не ги охлади росата.

© Амелия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??