20.03.2011 г., 12:28 ч.

Пролетно 

  Поезия » Друга
571 0 1

Всяка пролет се нуждая от Земя,
през която да прониквам в синевата.
Надълбоко, до сърцето на света,
да се вкореня с любов и без остстък.
 
Да трептя с дъха на вечността -
тънка, жилава, недоузряла.
Със стипчива, хапеща уста
да разкъсвам младостта си рано спряла.
 
И так,а пробивайки пръстта, 
с непокорство да разсмивам необята.
Не пропускам най-значимите неща -
всяка пролет се нуждая от земята.

 

© Димитрия Чакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мила, Дима,
    ти не пропускаш най- значимото, защото си цвете нуждаещо се от земя, за да проникне в синевата!
    Пролетно да ти е, и слънчево!
Предложения
: ??:??