27.04.2016 г., 0:47 ч.

Пролетно 

  Поезия » Бели стихове
388 0 1

          Пролетно

 

Зима е, а сякаш е пролет,

слънцето топло пече.

Из храсталака наднича

сивото малко врабче.

 

Пролетта отново ще дойде,

люляк пак ще цъфти…

Но обичта вече е малко

щом младостта отлети.

 

Много е малко, не топли,

приличам на гладно врабче.

Което търси сред зима,

нейде зрънца да кълве.

 

Пролетно капе капчукът,

снегът навред се топи.

За обич жадува сърцето,

мръзнало в зимните дни.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??