24.04.2015 г., 16:04 ч.

Пролетно 

  Поезия » Друга
457 0 9

Пролетно

 

Зелено, зелено прелива във мен,
опива ме лудо копнеж вдъхновен.
Отпивам и цялата ставам на цвят.
Душата ми пее в зелен необят.
Събличам товара на стари тъги,
прорасли в дувари от сиви греди
Зелени капчуци ме галят с ръце,
валежът в душата не искам да спре.
Захвърлих чадъра що скрива дъжда,
ръми ли небето, расте в мен ръжта,
Побира се в шепи зеленият кълн,
но светла надежда събужда от сън.
Не ми трябва много – две шепички ръж
в нежната ласка на зеления дъжд.


Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??