1.01.2019 г., 13:01 ч.

Пролетно момиче 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
493 0 2
. · 

Пролетно момиче

Питаш ме коя съм аз
родената в люлякови нощи
пролетна обгърнала всичките цветя.
Гърдите пълни с любов.
От изгрева в душата ми се излъчва топлина.
Питаш ме защо съм такава.
Родените през май са други и различни..
В тяхната мисъл се крие цветната дъга,
в сърцето им вали любовен дъжд,
и ручеите бързи се раждат с пролетта.
Смехът повтаря песента на птиците,
усмивката е пролетното слънце,
Аромата е на пролетно момиче,
а с цветята се докосва любовта.
Докосвай нежно пролетното момиче,
вдъхни от аромата на пролетта.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??