Jan 1, 2019, 1:01 PM

Пролетно момиче 

  Poetry » Love, Free verse
490 0 2
. · 

Пролетно момиче

Питаш ме коя съм аз
родената в люлякови нощи
пролетна обгърнала всичките цветя.
Гърдите пълни с любов.
От изгрева в душата ми се излъчва топлина.
Питаш ме защо съм такава.
Родените през май са други и различни..
В тяхната мисъл се крие цветната дъга,
в сърцето им вали любовен дъжд,
и ручеите бързи се раждат с пролетта.
Смехът повтаря песента на птиците,
усмивката е пролетното слънце,
Аромата е на пролетно момиче,
а с цветята се докосва любовта.
Докосвай нежно пролетното момиче,
вдъхни от аромата на пролетта.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??