24.02.2007 г., 14:59 ч.

Пролетно вдъхновение 

  Поезия
1082 0 3

Лястовички кацат по тънките жици,

сякаш за пролетта си говорят.

И отново виждам зелени тревици

Със снега са успели да се преборят!

 

Пеперудка нежно с крила пърха,

в цветенце прашец ситен открива.

Едничко листенце леко помръдва -

бръмбър под него бързо се скрива.

 

Синигерче пее своите арии чудесни.

Чучулига сладкопойна му отвръща.

И тя на свой ред, с красиви песни,

За пиленцата малки прави нова къща.

 

Дърветата изпълват горите с ухания приятни

Разлистват клонките си постепенно -

Показват на всички колко са знатни!

Слънцето ще ги погали непременно!

 

Минзухари красиви полята застилат -

кристална роса в чуден разкош ги облива

Утринните лъчи изящно ги милват.

дъга пъстроцветна в небето прелива!

 

                                                                                                        Дари

© Дарина Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??