8.11.2011 г., 19:14 ч.

Пролетта 

  Поезия » Пейзажна
462 0 5

Пролетта

Тя изгря под облаци в небето -
лъч надежда в златния триптих.
С дъх на лято, слънце във сърцето,
изтръгна мрака в светлия си стих.

За миг дари усмивки на лицата
 и думи - огън в топлия олтар.
Събуди с песен стана на съдбата,
изплел в света най-приказния дар.

Тя целуна птиците в безкрая -
на своя бяг най- смелата мечта.
Разля лъчи в небето, за да грее
с нов трепет, грейна пламъкът в свещта.

Погали с топла вяра сетивата -
най-важен миг на своя кръговрат.
Дари с надежда зрънцето в земята
стар призив в свят красив и вечно млад.

 

С нов порив своя танц да изживее

в заряда на любов и красота.

Нов смисъл в битието ни да влее

вълшебницата мила - пролетта!

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искрено ви благодаря за оценката. Нищо, че навън вече е студено, нека топлината на поезията докосва сетивата ви.
  • Браво!
  • Много красиво и талантливо!Браво!Достави ми огромно удоволствие !
  • Много ми хареса! Приятна е пролетта погледната през очите ти!!! Поздрав сърдечен, Галена!
  • Благодаря ти.
Предложения
: ??:??