27.05.2011 г., 13:19 ч.

Пролетта наопаки 

  Поезия » Друга
434 0 2

Как можа да кажеш,
че чувствата те обиждат!
Не ги ли поднесох подобаващо деликатно?
Не си ли направих
за тялото трънена риза
и с нежни кокичета не я ли закичих достатъчно?

Не затанцувах ли гола
в прохладата на топяща се преспа?
И не закичих ли леки птичи перца
покрай босите глезени?
Как можа да кажеш, 
че чувствата те изприщват!
И че моите думи са като капки вода върху свещите!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??