17.09.2011 г., 19:08 ч.

Промяна 

  Поезия
516 0 1

Живеем в държава, където народът не се бори, а емигрира,

беден на богат не вярва и подбира, без да разбира.

Писна ми да слушам как България умира,

не чуваш ли сърцето ни да бие, то не спира.

Ритъм 100 за минута - България доминира.

Пускам "новините" - медийни манипулатори,

двама костюмирани лъжливи оратори,

съобщават апокалиптични статистики без калкулатори.

България е в "криза", "не мога да изплатя колата си",

а в Африка ходят без обувки на краката си.

Идват избори и всеки издига кандидата си

и прави всичко само да изкара мандата си.

Не, няма да гласувам,

ще се бунтувам.

Няма да ме купиш с пари, дай ги на бедния,

няма да ме изплашиш с статистиките на "вредния",

не ме е страх за България, защото току-що се връщам от Кения.

Промяната не идва от политика, президента или кмета,

идва от вярата в народа - да превърне тиквата в карета.

Без страх и съмнения, от богатия и бедния,

през белия и черния, до малкия и големия.

Всеки един малка промяна да направи,

да излезем от омагьосания кръг гордо прави.

© Деко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "да излезем от омагьосания кръг гордо прави."
    И аз го искам!
Предложения
: ??:??