Живеем в държава, където народът не се бори, а емигрира,
беден на богат не вярва и подбира, без да разбира.
Писна ми да слушам как България умира,
не чуваш ли сърцето ни да бие, то не спира.
Ритъм 100 за минута - България доминира.
Пускам "новините" - медийни манипулатори,
двама костюмирани лъжливи оратори,
съобщават апокалиптични статистики без калкулатори.
България е в "криза", "не мога да изплатя колата си",
а в Африка ходят без обувки на краката си.
Идват избори и всеки издига кандидата си
и прави всичко само да изкара мандата си.
Не, няма да гласувам,
ще се бунтувам.
Няма да ме купиш с пари, дай ги на бедния,
няма да ме изплашиш с статистиките на "вредния",
не ме е страх за България, защото току-що се връщам от Кения.
Промяната не идва от политика, президента или кмета,
идва от вярата в народа - да превърне тиквата в карета.
Без страх и съмнения, от богатия и бедния,
през белия и черния, до малкия и големия.
Всеки един малка промяна да направи,
да излезем от омагьосания кръг гордо прави.
© Деко All rights reserved.
И аз го искам!