8.03.2018 г., 11:30 ч.

Промяна 

  Поезия » Философска, Гражданска
343 1 5

Не ни достига въздух в дробовете,
града нечистоплътен ни зове
хванете се в ръце и почистете,
пушилката от ден на ден расте.

 

Все по-голяма, все по-доловима
имунната система боледува,
и няма лете, есен, нито зима,
балона много бързо се надува.

 

Токсични изпарения вонят,
а въздухът е трайно замърсен,
добър отдавна бил ни е денят 
но днес от мръсотия учестен

 

е пулса ни, а дишането се задръсти,
дотук ни безразсъдството доведе,
а роден край от облаците гъсти
затлачи се, за нас е шанс последен

 

проблема неотложен да решим,
в противен случай здравето ни страда,
над себе си поне да се смилим,
и въздух чист да дишаме с наслада!

© Виктория Тасева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??