27.10.2021 г., 21:44 ч.

Промяна за сега - невъзможна! 

  Поезия
259 0 4

Не разбрах кога есента

бавно и неусетно ме промени.

Вече съм учудващо добра,

заприличах на мама почти.

Все бърза проклетото време

в сделка със зелен светофар!

Безценен наниз на шията тегне

с всяка година, получена в дар!

Уж пораснах, а с очи на дете

пак измислям си цветни мечти.

Като птица в безбрежно небе

с крилата оставям следи.

Ту съм пролетна с мартенски дъжд.

Ту съм парещо лято жадувано.

Есенна ставам, ей така, изведнъж!

Сто дяволи в мене танцуват!

И вместо да ближа тлеещи рани,

и вместо да бърша потекла сълза,

усмихвам се и прескачам забрани,

а на проблемите махам с ръка!

Понякога дори ми е смешно,

(а инак доста съм сериозна).  

Промяна с дата днешна

ще се окаже … невъзможна!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??