30.09.2009 г., 11:52 ч.

Пророчество 

  Поезия » Друга
607 0 16

Беше сън. Отдавнашен.
Поизбледнял.
Но диря във душата ми
оставил.
След казани
пророчески слова
очаквах сбъдване.
Времето забравила.

Видях Учител.
Старец белобрад.
С очи-звезди
от  топло  синьо.
Проникваха във мен,
като лъчи,
прошепвайки:
"Търпение, момиче.

Не бързай
да превземаш вечността.
Натрупвай опит.
Земното привличай.
С добро изпълвай
нежната душа.
Не се плаши.
Уроците извличай.

Ще дойде миг.
Достойна ще си ти,
в редиците
от вОини да застанеш.
На тези,
къпещи се в светлини.
Със злото борещи се.
Побеждаващи."



Сега спокойно
чакам този ден.
И вярвам,
че съдбата е избрала,
да сбъдне пътя 
предопределен.
Любов и светлина
с обич да раздавам!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??