ПРОШКА
Никой тук не е перфектен,
никой тук - във този свят,
всеки бил е некоректен
в този крехък кръговрат!
Всеки грешки е направил,
бил е млад или пък стар.
Някой сам ги е поправил,
други - с помощ от другар!
Ала всеки заслужава
прошка от добър човек
и така ще ни огрява
нов живот - добър и лек...
Щом Ви кажат "Извинете!"
с искрено, добро сърце,
Вий веднага приемете
и подайте му ръце!
Ако не, във този миг
се сетете за това,
че и Вие с жалък вик
сте желали просто "Да!"
© Ралица Костова Всички права запазени