16.10.2011 г., 11:21 ч.

Прошка 

  Поезия » Друга
623 1 8

Това, че ти не можеш да простиш,
 остава твоя непростима грешка...
Пред истината с болка ще мълчиш
и сам накрая ще поискаш прошка...

 Недей да съдиш нечия вина,
а виж ти сам какво си сторил -
 дали с неволната от теб злина
не си на някой раните отворил...
Дали претръпнал, сам и отчужден
от чувствата си все ще бягаш
или отчаян в самотата ден след ден
към чашата по-често ще посягаш...
 Дали нехайно ще затваряш все
 след всяка обич тръгнала вратата...
 И няма да си като гладно псе,
самотно виещо подир луната?
Усещаш ли ме, с този стих -
 с поантата му... мисля - ясна...
Тъй както аз на теб простих -
 прощавай! Не прави душата тясна.
 Недей да мислиш, че във друг живот
цветя и рози ще се стелят...
И колкото да търсиш брод,
 до покаянието все ще стрелят...
 Куршумите на твоята вина
смъртта душевна ще преследват,
докато видиш бялата им светлина
 и прошка не поискаш... и не вземат.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??