18.02.2018 г., 19:40 ч.

Прошка 

  Поезия » Друга
700 8 7

 

Умееш ли, човеко, да прощаваш,
ако някой към теб е прегрешил?
Дали самият прошка заслужаваш
ако друг някой ти си наранил? 

 

Измиват ли се със едно „Прости” 
от болката натрупана следите
и може ли едно „Прощавам ти” 
покоят да ни върне във душите?

 

Никой не иска друг да наранява,
ала в живота свой всеки греши.
Дали обаче всеки осъзнава
колко божествено е да прости? 

 

И как онази струпана омраза 
и болката, таена със години,
изчезват в миг, сгрешилият щом каже
с наведена глава едно „Прости ми!”

 

Две думи, промълвени от душата 
и искрен пламък в молещи очи...
Освободиш ли него от вината 
и твоята душа ще полети!

 

Ще излекуваш своят яд човешки,
от мъката си - ще се изцериш.
Недей вини покаял се от грешки!
И ти, човеко, утре ще сгрешиш!

 

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??