Платно му трябва само. И бои.
И нещо друго, дето вдъхновява...
Под пръстите му – щедри и добри,
и мъртвата природа оживява.
Какво, че този свят е наранен
и вечно по надолнище се свлича?
В картина на художник претворен,
той става по-добър. И го обичам.
© Елица Ангелова Всички права запазени