4.12.2007 г., 14:56 ч.

Прощална дума 

  Поезия » Любовна
877 0 27
 

                   ПРОЩАЛНА ДУМА

 

Заспали капките във облаците сгушени,

уплашени от гръм прегръщат черни друми,

а сънищата чезнат... в тропота заслушани

на бягаща от есенния вятър жълта шума.

 

И свита в клоните, изцежда бавно лятото -

първата слана без свян целува пъпките...

И зъзнат враните... изграчили по някого,

след който давят се във сиви локви стъпките.

 

А сякаш плаче Той по страници откъснати,

посочени в студа с една прощална  дума,

и заслушан в пулса на сърцето си навъсено,

подгонва с есенния вятър жълта шума...

 

19.11.07.

© Ивайло Яков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??