8.08.2013 г., 8:17 ч.

Прощаване с Ана 

  Поезия » Друга
556 0 7

 

 

   Прощаване с Ана

           (ретро)

 

                  Пред някой чародей сега

                  да можех да застана

                  и да поискам три неща-

                  то първото е Ана!...

                                       Робърт Бърнс*

 

Край!... Вече всичко се свърши!...

На Любовта разпиляна

кой ли крилата прекърши?...

... А днес се прощавам със Ана...

 

Две чаши на масата има-

в две чаши е всичко събрано,

но я няма жената любима!...

... Аз днес се прощавам със Ана...

 

И нещо в Душата, красиво

като цвете откъснато рано,

от жажда жестока загива...

... А днес се прощавам със Ана...

 

В гърдите ми бие сърцето

със звън на тревожна камбана...

... И тъй е забило, проклето,

че днес се прощавам със Ана...

 

И топлата пепел безумно

разравям, която остана,

но въглен там няма да лумне...

... А днес се прощавам със Ана...

 

... Забравена струна проплаква

в последен акорд разлюляна...

Аз никого вече не чакам

и днес се прощавам със Ана!..

 

Коста Качев

.                                                             

*превод  Цветан Стоянов

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??