5.05.2024 г., 20:54 ч.

Прослава 

  Поезия » Свободен стих
112 0 0

Прослава

 

Слънцето обединител е

На всички. Хорс това е.

За всички дава светлина и топлина.

За прослава и молитва то

Достойно е. На него Слава.

 

Земята за прослава също е

Достойна. Всичко тя приема

Дава топлина. Сила и енергия.

Тя всичко лошо взема, и

Хубавото дава. Слава на Земята.

 

Водата любовта съдържа.

Облееш се със нея, изкъпеш

Се в река - ставаш вече друг.

Очиства тя тялото, душата и

Духа окриля и закриля.

Слава на Водата, на Вларол.

 

Въздухът е непосредствено

Условие за човешкия живот.

Без него ад и смърт. А с него

Имаме надежда. Прана в себе си

Съдържа, бог е той - съзнание

Велико. На великия Ваюмн

Слава.

 

Огънят какво е - животът 

Що ражда се когато трият се

Дърва. Той е взрив, той дава

Топлина, светлина когато е

Студено на човека. Енергия е

Той, утеха за душата и духа.

На Агни, огъня прекрасен 

Слава.

 

Какво са боговете - същества велики

Те са: разум, светове, души и духове.

Чрез прославата на тях,

връзка се осъществява.

 

Учи се човекът по начина такъв:

Да строи и да твори - 

Да гради и да съгражда дом небесен,

душата си да храни и насища,

Доволство, радост да постига,

Духът си да укрепва - възвисява,

Пътища-пътеки скромни да прокарва 

През треви високи, през трънливи

Гъсталаци.

 

На Род, небесния творец, на Сварог

Майстора велик - слава. На Велес

С образите свои силни - земни и небесни

Слава. И слава винаги на този, 

До него веч що върви-строи. 

Лесничеят

Строи дом и пътища прокарва, 

световете свои - тук и там. 

 

Ура.

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??